La ruta del Ferro i del Carbó obre les portes a la temporada d’estiu amb molts turistes

ruta_ferro

ruta_ferroUn dels reclams turístics més importants de les comarques de Girona són les Vies Verdes que comencen al Ripollès, des de la ruta del Ferro i del Carbó per continuar cap a la Garrotxa per la ruta del Carrilet. Avui ens quedem a la comarca veïna. Amb el bon temps molta gent del país aprofita per conèixer el nostre territori i la nostra història recent fent esport.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La ruta del ferro i del carbó és un dels trams més concorreguts de les vies verdes de les comarques gironines. Amb l’arribada tímida del bon temps, molta gent d’arreu del país ja ha començat ha gaudir d’aquest recorregut que connecta les poblacions de Ripoll i Ogassa, passant per Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d’un traçat apte per a tots els públics ja que la dificultat és mínima. Es pot fer a peu, corrent, amb bicicleta o patins. A part dels visitants, molts veïns de la comarca fan la ruta cada dia per fer esport i millorar el seu estat de salut. La ruta del ferro i del carbó aprofita el traçat de l’antiga línia de tren, que servia per transportar el carbó que s’extreia de les mines d’Ogassa. Una línia de 12 quilòmetres que es va clausurar a principi de la dècada dels 80.