El clúster carni ‘Innovac’ crearà una marca catalana de pernil serrà per comercialitzar a tot el món

assemblea_innovac

assemblea_innovacEl president Artur Mas ha estat convidat a Olot coincidint amb l’assemblea extraordinària dels empresaris que es dediquen al sector carni i que estan associats sota el paraigües del clúster Innovac. Són més de 50 empreses catalanes que han emergit amb força i que es marquen reptes molt importants pel futur. El més destacat és la creació d’una marca de pernil serrà catalana. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Innovac és un clúster carni que associa a 52 empreses del sector de tot Catalunya i la Garrotxa és l’epicentre d’aquest moviment estratègic per l’economia catalana. Lluny que la competència els allunyi, s’han unit per estrènyer vincles i sortir a l’exterior amb més força. En aquesta línia avui han decidit crear una nova marca de pernil. Segons el gerent de l’Innovac, Eudald Casas, “el pernil serrà està molt relacionat amb Espanya i la seva marca quan a Catalunya es produeix i es comercialitza gairebé la meitat de la producció espanyola”. El vicepresident de l’entitat, Xavier Espuña, és qui ha proposat l’impuls d’aquest nou producte amb el repte que el sector vulgui créixer encara més a tot Catalunya. La proposta és un pernil curat que es relacioni amb el país, els Pirineus i la marca Barcelona.

Aquesta és la proposta més destacada de l’assemblea de l’Innovac que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva part final. L’alcalde d’Olot ha estat l’encarregat d’explicar a Mas les característiques d’un clúster que avança fermament i esquiva la crisi econòmica. El president Artur Mas ha fet el parlament de comiat on a banda de referir-se a la reforma de les administracions que proposa Madrid, ha fet ha parlat de la necessitat d’unir esforços fent una al·lusió a les indústries càrnies.