L’escriptor olotí Lluís Busquets ha presentat el llibre ‘Lluís Maria Xirinacs i l’estafa de la Transició’

lluis_Busquets_BO

lluis_Busquets_BOL’escriptor olotí Lluís Busquets va presentar dissabte el llibre ‘Lluís Maria Xirinacs i l’estafa de la Transició’. L’autor dóna en aquesta obra una nova visió de la figura de Xirinacs, una de les figures de més protagonisme a la transició a la democràcia. Amb aquest llibre, Lluís Busquets publica per primer cop el text alternatiu a l’Estatut que va presentar qui va ser el senador independent més votat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La nova biografia repassa també els moments clau de la vida de Xirinacs. El polític i sacerdot va patir presó durant el franquisme per les seves activitats contràries al règim. Va fer incansables guàrdies entre 1975 i 1977 davant la presó Model de Barcelona en defensa de l’amnistia total dels presos. Va arriscar la vida declarant-se en vaga de fam en defensa dels drets humans. Va ser un dels primers senadors de la democràcia i va participar en el procés d’elaboració de la Constitució Espanyola de 1978.

Deixa un comentari