L’empresa Cartolot marxa a les Preses i obre la porta a una possible illa càrnia al seu lloc

Cartolot_LES_PRESES

Cartolot_LES_PRESES

L’empresa d’embalatges de cartró ondulat CartOlot ha decidit deslocalitzar la seva producció, de la capital de la Garrotxa fins al municipi de les Preses. L’empresa ha arribat a un acord amb el propietari d’uns terrenys al municipi veí que li ofereixen un sòl industrial més econòmic i una millor edificabilitat respecte dels polígons d’Olot. La marxa de Cartolot obre l’interrogant sobre si L’escorxador Olot Meats aprofitarà el nou espai per ampliar la seva activitat. L’alcalde d’Olot s’ha mostrat favorable a acollir una illa càrnia al barri del Morrot Pla de Baix.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

L’empresa d’embalatges de cartró ondulat CartOlot ha decidit deslocalitzar la seva producció des de la capital de la Garrotxa fins al municipi de les Preses. L’empresa voldria així estalviar-se el preu del lloguer que paga en l’illa on es troba actualment, al costat de l’escorxador Olot Meats, al barri del Morrot Pla de Baix. L’Ajuntament d’Olot ha intentat negociar amb l’empresa un nou emplaçament dins de la ciutat, però finalment, el grup ha arribat a un acord més econòmic amb el propietari d’uns terrenys al polígon de les Preses.

Cartolot dóna feina a més de 40 treballadors de forma directa i una desena més de forma indirecta. Els terrenys del polígon de les Preses ja es preparen per acollir la nova nau en els propers mesos. Les màquines es troben sobre el terreny des de fa alguns dies. L’Ajuntament de les Preses valora molt positivament l’arribada de Cartolot al municipi.

La marxa de Cartolot de la illa on s’hi ha estat durant les últimes dècades obre un interrogant: si l’espai que deixa serà aprofitat per l’escorxador Olot Meats per ampliar la seva activitat. L’alcalde d’Olot s’ha mostrat favorable a acollir una illa càrnia a la ciutat. L’ampliació de l’activitat càrnia al Morrot Pla de Baix podria arribar a comportar algunes molèsties als veïns. L’alcalde d’Olot demana comprensió.

Les empreses Càrniques Juià i Noel Alimentària, sòcies propietàries d’Olot Meats, ja van anunciar en el seu dia la voluntat d’ampliar l’activitat després de presentar la remodelació de l’escroxador. L’Ajuntament d’Olot i l’empresa gestora d’aquest equipament han arribat a un acord per habilitar una zona d’aparcament de camions entre l’antiga depuradora de la capital garrotxina i la planta de compostatge de la Garrotxa, al sector de les Mates. En aquest punt, la zona de les Feixes, a part d’habilitar-hi l’aparcament de camions, hi haurà un espai per rentar els camions i, per tant, els camioners no hauran de realitzar aquesta feina en un dels laterals de l’escorxador com fins ara. L’Ajuntament d’Olot i els responsables de l’escorxador ja havien arribat a un acord per posar en marxa l’antiga depuradora de la Canya i evitar així que l’empresa n’hagués de construir una a les instal·lacions que té al polígon del Pla de Baix amb les molèsties que això podia comportar per als veïns.

Deixa un comentari