L’Ajuntament de Sant Jaume denuncia la “pressa” del Consell Comarcal per comprar els terrenys de la planta de triatge

Ferran_Puig_4064

Ferran_Puig_4064Sant Jaume de Llierca denuncia que el Consell Comarcal de la Garrotxa “té pressa” per adquirir els terrenys rústics de la futura planta de triatge al pla de Can Coma de Baix quan encara La Generalitat no ha aprovat definitivament el pla especial del nou centre de Gestió de Residus. El consistori ha demanat a l’ens que esperi almenys fins a l’octubre quan la Generalitat tindrà enllestit el Pla Sectorial que determinarà on s’han de fer aquest tipus d’instal·lacions i quines seran prioritàries. L’Ajuntament de Sant Jaume alerta que el consell es gastarà prop de 410.000 euros per una finca no urbanitzable que pot quedar sense utilitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’alcalde del municipi, Ferran Puig ha comparegut davant dels mitjans acompanyat de la primer tinent d’alcalde, Clara Bayona, i la regidora de Medi Ambient, Rosó Domènech, uns dies abans que el consell d’alcaldes aprovi previsiblement el pla especial del nou centre de gestió de residus al pla de Can Coma de Baix, una zona apartada dels dos polígons Politger, amb què l’Ajuntament de Sant Jaume no està d’acord. L’aprovació del consell d’alcaldes serà provisional i també l'”última batalla” al territori sobre aquesta qüestió, segons l’alcalde, perquè a partir d’aquí el procés passarà als “despatxos” de la Generalitat que serà qui ha d’acabar aprovant-ho definitivament. L’Ajuntament creu que el Consell Comarcal “té pressa” per comprar els terrenys rústics on ha d’anar projectada la planta. També creuen que, un cop el consell d’alcaldes d’aquest dijous aprovi de forma provisional el pla especial, es donarà llum verd a la compra de la finca sense saber prèviament si el Govern continua veient com a prioritària aquesta infraestructura que costarà més de 13 MEUR.

L’Ajuntament reclama que un projecte d’envergadura com aquest es tiri endavant per unanimitat i amb el consens de tothom, no pas amb la majoria absoluta de CiU. El maig del 2012, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va presentar les al·legacions al pla especial del nou centre de gestió de residus. A dia d’avui, encara no han rebut resposta tot que, segons Puig, els consta que ja estan resoltes des de l’octubre de l’any passat. Consideren que aquest fet demostra “la deslleialtat” del Consell Comarcal que té “congelades” aquestes resolucions que l’Ajuntament necessita saber per poder presentar un recurs.

x