Els olotins rebutgen l’acte franquista que s’havia convocat a Olot

creu_triay_4632

creu_triay_4632L’homenatge a l’alçament militar del 1936 que estava previst que es celebrés demà a Olot, s’ha descanvocat totalment a causa de la reacció social que la notícia va suscitar a la ciutat i després que el prior de l’església del Carme, on s’havia de celebrar la missa, s’hagi negat a oficiar-la després de conèixer els interessos polítics que s’amagaven darrere de l’acte.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

Olot Televisió s’ha posat en contacte amb els ciutadans olotins que apareixien com a convocants d’aquest homenatge, i ens han dit que tot havia estat una mentida, una estratègia amb intenció de fer-los mal. Fons fidedignes, però, ens han confirmat que Acció Juvenil Española estava veritablement darrere de la convocatòria i que han decidit desconvocar-la per la pressió social generada. Unió Contra el Feixisme i el Racisme sí manté la concentració ciutadana de rebuig a aquesta mena d’actes. Està prevista per demà a les 11 del matí davant l’església de Sant Esteve d’Olot. Tot i que l’homenatge a l’alçament ja sembla totalment desfet, hem volgut preguntar als ciutadans olotins quina opinió teen d’actes com aquest. 

x