El taller de capgrossos de l’EME, un dels èxits de l’Estiu Riu

capgrossos_eme

capgrossos_emeEls infants i joves olotins que vulguin passar un estiu diferent tenen un ampli ventall de possibilitats per escollir entre totes les que ofereix l’Estiu Riu. Un any més, el programa d’activitats que coordina l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Olot ha fet bons números gràcies a la diversitat d’activitats que ofereix. Una d’elles és el taller de faràndula de l’Escola Municipal d’Expressió. Els nens que hi han participat ja tenen els capgrossos a punt.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’estima que tenen els nens garrotxins per la faràndula es palpa cada cop que les figures surten al carrer. A l’estiu, a més, alguns tenen l’oportunitat de tocar-la de prop gràcies al taller de faràndula que organitza l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. Al capdavant hi ha dos experts en la matèria, en Tavi Algueró i l’Àngel Rigall, artistes i creadors de figures com el gegant Romà de la Vall de Bianya, la cabreta o el porc i el Xai de l’AOAPIX.

Aquest taller artístic és una oportunitat per als més petits d’aprendre quin el procés de creació d’un capgròs, fent-ne un ells mateixos. Un cop acabat el capgròs, només queda fer-lo ballar amb la coreografia que han creat els mateixos nens. El taller de faràndula ‘fes la teva figura’, que organitza l’EME en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot és una de les propostes estiuenques per als més joves. L’oferta s’amplia amb la resta d’activitats de l’Estiu Riu, que un any més ha registrat molt bona participació, amb números inferiors als de l’any passat. La programació de l’ Estiu Riu 2013 aposta un any més per la diversitat amb un ampli ventall de propostes per a joves i infants  que van des del lleure a l’esport o la cultura popular, com és el cas del taller de faràndula.

x