La Generalitat treballa en un pla per internacionalitzar el turisme d’interior

turisme_interior

turisme_interiorLes previsions de visitants a Catalunya per aquest estiu indiquen una bona temporada. Si les xifres s’acaben cumplint no es repetia una temporada tan bona des del 2007. Un dels reptes, però, de la Generalitat és diversificar l’oferta a la resta del territori i promoure un turisme de qualitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Es preveu que 16 milions de turistes visitin aquest any Catalunya. El 60% ho farà al llarg de l’estiu, segons l’Índex de la Universitat Autònoma de Barcelona d’Activitat Turística. El grup més nombrós segueix sent el de francesos i anglesos, tot i que els nord-americans i els russos són un col·lectiu que creix any rere any. Les destinacions preferides per aquests visitants són Barcelona, la Costa Brava i la Costa Daurada. Malgrat això, l’estudi de la UAB recomana diversificar l’oferta a la resta del territori.

En aquesta línia també treballa el departament de Turisme que vol posar en marxa un pla d’internacionalització del turisme d’interior. El primer pas ha estat impulsar l’enoturisme entre els cellers de Catalunya. La Generalitat vol donar un canvi de rumb a models turístics que es promocionen en alguns municipis com Salou. A finals d’any la Generalitat emprendrà un pla per renovar els equipaments i allotjaments turístics que ja han quedat obsolets en alguns municipis de la costa, amb la col·laboració dels empresaris de la zona.

 

Deixa un comentari