L’oficina de turisme de Besalú atén 90.000 visitants cada any

besal

besalLes xifres demostren que Besalú és la capital turística de la Garrotxa. Cada any prop de 90 mil persones passen per l’oficina turística del municipi. Aquesta dada és molt superior a la que registra, per exemple, Olot on l’any passat van entrar a l’oficina de turisme de l’Hospici unes 30 mil persones. El consistori ha fet un esforç econòmic molt important per rehabilitat el cas antic i això ha donat els seus fruits.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Besalú és un museu obert a l’aire lliure i aquest és el principal potencial del municipi més turístic de la comarca. El call jueu i les edificacions romàniques, començant pel pont medieval, actuen de pols d’atracció per a milers de visitants. Només a l’oficina de turisme s’atenen, cada any, prop de 90 mil persones. A part de la bellesa dels seus carrers i el seu potencial històric, Besalú té la capacitat d’organitzar activitats durant tot l’any que atrauen al visitant més pròxim.

Des del gener fins al juny 23 mil persones ja han visitat Besalú. La majoria procedeixen de Barcelona i la seva àrea metropolitana, seguits de turistes de la resta de Catalunya però també de comunitats autònomes com Madrid, la Comunitat Valenciana o el País Basc. Pel que fa al visitant estranger el rànquing l’encapçala el turista Francés, seguits pel Rus i l’Israelià. El turisme s’ha convertit en el motor econòmic de Besalú i això és gràcies a la unió d’esforços de l’administració per embellir el centre històric però, sobretot, dels comerços que mantenen l’activitat gairebé els set dies de la setmana.

L’oficina de turisme promou, a més, visites guiades pel poble; una que descobreix el patrimoni històric i una altre dedicada exclusivament al món jueu.