Primeres imatges de l’interior del nou Hospital d’Olot

hospital_nou_quirofan

hospital_nou_quirofanL’estructura i els acabats interiors estan acabats, fins i tot algunes sales ja estan equipades, però no està complert. Els treballadors d’una empresa de seguretat són les úniques persones que ocupen els 25 mil metres quadrats del nou hospital. L’Ajuntament d’Olot segueix insistint al Govern català de la necessitat de trobar finançament per equipar el centre hospitalari. Tot i això l’alcalde de la ciutat segueix sent optimista respecte al calendari i està convençut que es podrà obrir a final d’any.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El nou patronat que gestionarà l’Hospital d’Olot va visitar ahir al vespre les noves instal·lacions. Era la primera visita que es feia per veure la magnitud d’unes instal·lacions que tripliquen l’espai actual del centre sanitari. L’alcalde, Josep Maria Corominas, és qui va decidir reunir-se aquí, com a mesura de pressió.

La configuració del nou patronat és el darrer pas que li pertoca fer a l’Ajuntament d’Olot fins que es posi en marxa el centre. El formen nou persones, representants dels sectors socials i econòmics de la comarca però també els sindicats majoritaris. Arribar a tothom és important per l’equip de govern.

El trasllat de l’hospital Sant Jaume d’Olot a les noves instal·lacions té un cost aproximat d’11 milions d’euros, una xifra que s’ha reduït dels 15 milions inicials. L’equipament ocupa una superfície de 25 mil metres quadrats, el que triplica l’actual edifici. Això es deu al fet que s’han construït espais més amplis, com les habitacions. Disposa de tres plantes, tot i que no s’utilitzaran totes les zones perquè està sobredimensionat respecte al nombre d’habitants actual de la comarca, de prop de de 56 mil persones.