Intens debat sobre el dret a decidir durant el ple de l’ajuntament d’Olot

ajuntament_olot_ple2

ajuntament_olot_ple2El debat pel dret a decidir no només es viu intensament a la Generalitat. El ple de l’Ajuntament d’Olot d’ahir a la nit, l’últim abans de les vacances d’estiu, va afegir un episodi més. La moció per donar suport al Pacte Nacional per la causa i una altre per recolzar la cadena humana del proper 11 de setembre van encendre els diàlegs.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

A proposta de l’Associació de Municipis per la Independència, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir a la nit una moció per adherir-se al Pacte Nacional pel dret a decidir i que van presentar conjuntament CiU, Reagrupament i Esquerra. Partit Popular i Plataforma per Catalunya van votar-hi van votar en contra. La regidora del PP, Júlia Sala, va dir que “aquest tipus de mocions no pretenen res més que dividir la societat”. Els impulsors de la moció van acceptar incorporar la paraula “legalitat”, a petició del grup municipal del PSC. El portaveu d’Esquerra s’hi va referir agraint als socialistes que hagin fet aquest pas.

D’altra banda la moció per donar suport a la cadena humana del proper 11 de setembre, presentada conjuntament per CiU, Reagrupament, Esquerra i la CUP, va prosperar no sense la polèmica. Un dels punts del text concreta que es pretén motivar la participació a la cadena humana de les figures de la cultura popular així com de la faràndula, castellers i altres similars. En aquesta línia els portaveus de Plataforma per Catalunya i el PP van alertar que els Gegants d’Olot no poden sortir cap altre dia que no sigui per Corpus i les Festes del Tura. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va deixar clar que “en cap moment es planteja que els Gegants, Nans i Cavallets d’Olot hi participin”.