Els ajuntaments de la Garrotxa es decanten per la llei de governs locals catalana

ajuntament_olot_3527

ajuntament_olot_3527La Generalitat ha aprovat la llei de governs locals, una normativa que regula l’organització administrativa de Catalunya i atorga importància als consells comarcals, a diferència de la llei de reforma de les administracions locals del Govern de l’Estat, que atorga protagonisme a les diputacions. Els alcaldes de la Garrotxa creuen que la llei catalana està més ben enfocada que l’espanyola, ja que aquesta última culpa les administracions locals del dèficit públic i allunya la gestió dels serveis més bàsics dels ciutadans.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els alcaldes garrotxins creuen que els serveis han de seguir-se donant des de la proximitat i creuen que el correcte és concentrar la seva gestió a la pròpia comarca, i no des de la capital de la demarcació. Els batlles confien que l’aplicació de la llei de governs locals presentada ahir no condicionarà massa la gestió dels ajuntaments. Els alcaldes de la comarca confien que la llei catalana prevalgui sobre l’espanyola i s’acabi imposant a Catalunya.