Olot inicia una campanya dirigida als ciclistes perquè respectin la normativa municipal

bicicletes_campanya

bicicletes_campanyaL’Ajuntament d’Olot inicia a partir d’avui una campanya de conscienciació sobre com circular amb bicicleta per la ciutat. Aquesta intervenció durarà dues setmanes, i a partir de llavors, es multarà tots aquells ciclistes que incompleixin amb la normativa municipal. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Cada vegada hi ha més persones que opten per la bicicleta per a circular per Olot. Però això també ha comportat un augment de les queixes ciutadanes respecte a alguns ciclistes que molesten als vianants i incompleixen la normativa. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Olot comença una campanya de conscienciació sobre com circular amb bicicleta. L’actuació, motivada arran d’una moció del ja extingit grup polític d’Alternativa per la Garrotxa, la durà a terme una agent cívica, que informarà sobre la normativa existent als ciclistes infractors i premiarà aquells usuaris que tinguin una bona conducta sobre la bicicleta.

La campanya informativa, que es posa en marxa a partir d’avui mateix, durarà fins el 15 d’agost. Després d’aquesta data, la Policia Municipal procedirà a multar a tots aquells ciclistes que incompleixin la normativa olotina. L’ordenança municipal preveu que els conductors de bicicletes han de respectar la senyalització existent, com qualsevol altre vehicle; han de circular pels carrils bici, pels vorals o per la calçada, però mai per la vorera; han de portar timbre i disposar de llums per anar de nit. A més, es prohibeix que dues bicicletes circulin en paral·lel.

Olot és, ara per ara, una de les ciutats de Catalunya amb més quilòmetres de carril bici, amb 293 metres de carril per cada 1.000 habitants.