El reiterat aixecament de les llambordes del Firalet preocupa a l’Ajuntament d’Olot

Firalet_Olot_3720

Firalet_Olot_3720L’Ajuntament d’Olot ha hagut de substituir algunes llambordes de basalt del Firalet per segona vegada en tres anys. En aquesta ocasió, els costos els ha assumit la UTE d’empreses encarregada de l’obra a través de la garantia de material acordada. El consistori olotí es mostra preocupat davant del pas de vehicles pel Firalet, que s’ha incrementat amb la instal·lació del mercat provisional i amb les obres al carrer dels Dolors. L’Ajuntament es compromet a assumir el cost futur de les reparacions o buscar una solució alternativa.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Ajuntament d’Olot es mostra preocupat per l’aixecament o partició constant de les llambordes del Firalet urbanitzat el 2010. A finals de juny es van tornar a substituir puntualment les llambordes per segona vegada en tres anys. No hi ha consens sobre si els problemes de les llambordes es troben en la seva mida, de 35 per 8,5 i per 7 centímetres, o en la seva qualitat. En el moment de la urbanització del Firalet, que va ser dissenyada per l’equip d’arquitectes Aranda-Pigem i Vilalta, es va apostar per basalt per al paviment, perquè recordés una imatge volcànioca. No es va apostar, doncs, per pedra natural, la qual cosa hagués reduït en 200.000 euros el pressupost. Aquestes llambordes d’origen xinès, però, van ser avaluades pel CECAM, el qual va donar garanties de la seva resistència i qualitat. El sector del Firalet per on circulen els vehicles és on hi ha més problemes amb les llambordes, sobretot pels camions que hi passen pel mercat setmanal dels dilluns. Aquesta situació està agreujada ara perquè hi circulen també els camions de gran tonatge que es dirigeixen a la zona d’obres del carrer dels Dolors, a més dels que han d’abastar els placers de la plaça Mercat provisional del Firal.

De moment, els costos de les reparacions els ha assumit la UTE d’empreses encarregada de l’obra a través de la garantia de material acordada amb l’Ajuntament. Aquesta garantia, però, no serà eterna. L’Ajuntament es compromet a assumir el cost futur de les reparacions o buscar una solució alternativa. Aquests dies s’ha insistit als vehicles que s’utilitzin la ruta habitual de sortida pel Puig del Roser, ja que la d’entrada ha de ser per força el Firalet, pel costat de la residència del Tura. Es pretén, doncs, que les reparacions, que semblen inevitables, s’espaïn més en el temps, tot i que la solució no serà definitiva.

x