Més de 500 persones omplen la Plaça del Gambeto per escoltar les tonades i cançons de Riudaura

RIUDAURA_CONCERT

RIUDAURA_CONCERTLes cançons tradicionals de Riudaura van tornar a sonar dissabte a tots els racons de la Plaça del Gambeto, gràcies al concert ‘D’aquí estant veig una estrella’. Més de 500 persones van voler escoltar les tonades populars del municipi, interpretades pels mateixos músics de Riudaura.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Fa vuit anys, el Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa va arribar a Riudaura per recopilar les cançons tradicionals que es cantaven en el municipi. Per tal de presentar el treball, anomenat ‘D’aquí estant veig una estrella’, es va fer un concert amb una mostra de les cançons documentades per a la posteritat. Des de llavors, cada estiu el poble de Riudaura espera aquest esdeveniment, que va tenir lloc dissabte, i que va reunir a més de 500 persones a la Plaça del Gambeto per escoltar les tonades tradicionals del municipi.

Els intèrprets de les cançons, a més, són els mateixos músics de Riudaura. El treball en comú dels músics contribueix a la cohesió social del municipi, segons la mateixa alcaldessa Eulàlia Massana.

El grup de música tradicional convidat en aquesta edició del concert van ser els Randellaires, que van presentar el seu recent tercer disc: Entemarrats, amb temes dedicats a la recuperació del cançoner de la comarca veïna del Ripollès. L’Ajuntament de Riudaura va aprofitar la celebració del concert per recollir productes pel Banc dels Aliments. A més, el festival es va dedicar a Josep Maria Melció, Mossèn Mel, que va morir el passat mes de febrer.

Deixa un comentari