Els nens sahrauís acollits a la Garrotxa es reueneixen a Sant Feliu de Pallerols per celebrar una festa

festa_maghbes

festa_maghbesCada estiu milers de nens sahrauís són acollits per famílies catalanes, dins el projecte ‘Vacances en pau’. L’Associació catalana d’Amics del Poble Sahrauí de la Garrotxa va organitzar, diumenge, la festa Maghbes, que va reunir a Sant Feliu de Pallerols les 12 famílies que acullen nens refugiats aquest estiu.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els sahrauís segueixen lluitant per aconseguir el reconeixement del seu poble, en conflicte amb el Marroc per la gestió del territori. Aquesta disputa ha obligat a moltes famílies a exiliar-se de les seves cases, i per aquest motiu va començar el projecte ‘Vacances en pau’, un programa d’acollida dels nens que viuen en camps de concentració. A la comarca hi ha 12 famílies que acullen, durant aquest estiu, un total de 14 infants. Per tal de reunir-los a tots, l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de la Garrotxa va organitzar una festa a Sant Feliu de Pallerols, anomenada la ‘Festa Maghbes’. A Sant Feliu de Pallerols els nens van poder gaudir de jocs de cucanya i de la projecció del documental Descalzos, que reviu les experiències dels infants acollits a la Garrotxa.

x