Els advocats no poden garantir que es retornin els diners de les preferents

Rafel_Berga

rafel_bergaNo es pot assegurar que tots els clients afectats per les participacions preferents cobraran. Amb aquesta contundència responen els advocats quan se’ls pregunta per aquest tema. Fins al moment l’arbitratge era el mecanisme per poder arribar un acord entre les dues parts afectades però l’anunci que Catalunya Caixa no podrà seguir aquest procediment en els casos de més de 40.000 euros, ha encès les alarmes. L’advocat olotí Rafel Berga considera que “acudir a la via judicial només es pot fer en el cas que s’assegura que el client va ser estafat”.

Fes clic aquí per veure l’entrevista a l’OTV a la carta

Els casos de les preferents que es presentin per via judicial haurà de ser un jutge qui determini si la persona demandant va ser estafada o no. En aquest sentit Berga diu que “no es pot assegurar que tots els casos que vagin per la via judicial puguin arribar a un reserciment del perjudici”. Segons l’advocat olotí, moltes de les persones que es van “encolomar les preferents, van ser estafades” però reconeix que ha desaconsellat la via judicial als seus clients “per un tema de temps” perquè “vol dir un procés que es pot allargar, pel cap baix, dos o tres anys”.

 

 

 

 

x