La reforma energètica afecta tant a consumidors com a distribuïdors d’electricitat

energia2

energia2El Consell de Ministres de l’Estat Espanyol ha aprovat la reforma energètica. Aquesta reforma suposarà un increment immediat del 3’2% en la factura de la llum dels consumidors per tal de posar fi al dèficit acumulat de tarifa de 26.000 milions d’euros, uns 4.500 milions cada any. Les companyies distribuïdores també es veuen afectades amb la reforma, i deixaran d’ingressar 2.700 milions d’euros anuals per cobrir el dèficit.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta L’energia s’encareix. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu de la reforma energètica que ha aprovat el govern espanyol, una decisió que provoca una pujada als consumidors de la factura de la llum, un increment d’un 3’2% més del que es pagava ara per ara.

El consumidor no és l’únic afectat en aquesta reforma. Per eixugar el dèficit de 26.000 milions, també es demana a les companyies elèctriques de l’estat que deixin d’ingressar un total de 2.700 milions d’euros anuals, entre generadors d’energies renovables i distribuïdors. La companyia garrotxina Bassols forma part d’aquest darrer grup d’afectats per la reforma, i perd un 12% dels seus ingressos en aquest camp. Després de la reforma energètica, Bassols espera que no hi hagi més canvis i s’assoleixi una estabilitat en les factures, que s’han incrementat un 63% des de l’any 2003.