L’arbitratge en les preferents té límit i Catalunya Caixa no podrà retornar tots els diners

catalunya_caixa

catalunya_caixaEl procés d’arbitratge que estan utilitzant la majoria d’entitats financeres i els clients per poder recuperar les participacions preferents té un límit. Una de les caixes no podrà retornar els diners a les persones que van comprar participacions per sobre dels 40 mil euros. La via que els queda és la judicial.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els clients de Catalunya Caixa amb participacions preferents i deute subordinat per valor superior a 40.000 euros han rebut una carta en què se’ls denega el procés d’arbitratge per poder recuperar els diners. El motiu, la manca de solvència de l’entitat, segons indica al correu. Fonts de Catalunya Caixa neguen que hagin establert cap topall, però han reconegut a La Xarxa de Comunicació Local que els criteris establerts pel Ministeri d’Economia donen preferència a les persones que van invertir menys de deu mil euros. En cap cas, però, des del govern es pretenia deixar fora els inversors de més de 40.000 euros. A aquests clients, una vegada se’ls ha denegat el procés d’arbitratge, només els queda l’opció de la via judicial. Fins ara, a tot Espanya s’han acceptat entre dotze i catorze mil peticions i només se n’han rebutjat mig miler.