El Consell Comarcal apropa Europa als garrotxins amb una exposició

EUROPA_EXPOSICI

EUROPA_EXPOSICIDurant tot aquest mes, la Garrotxa té Europa una mica més a prop. L’exposició #dretscompartits, que aquests dies s’ha instal·lat al Consell Comarcal, ens recorda els drets que ens dóna el fet de ser ciutadans europeus. La mostra també vol constatar el grau de coneixement i l’opinió que genera Europa en un moment doblement decisiu: aquest 2013 amb la celebració de l’Any Europeu dels Ciutadans i ja de cara a l’any que ve amb la proximitat de les eleccions europees previstes per al maig de 2014.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Presentar una petició al Parlament Europeu, rebre assistència sanitària, treballar en qualsevol país de la Unió Europea, viatjar lliurement o rebre una indemnització si es cancel·la un vol.

Cada dia, els més de 500 milions de ciutadans de la Unió ens beneficiem d’uns drets que estan inclosos en el Tractat de la Unió Europea i a la Carta de Drets Fonamentals o a la legislació comunitària. La realitat és que molts europeus no utilitzen plenament els seus drets, simplement perquè no els coneixen. Per intentar canviar aquesta situació, s’ha posat en marxa #dretscompartits, l’exposició que aquests dies es pot veure al Consell Comarcal de la Garrotxa.

L’exposició #dretscompartits s’ha inaugurat aquest dimarts al Consell Comarcal i ha anat acompanyada d’un debat sobre el futur de la Unió Europea. El paper que les autoritats europees han tingut i tenen en el context econòmic actual, el coneixement per part de la ciutadania de les decisions preses pel Parlament Europeu, els índex de participació a les eleccions europees i el dret a decidir són algunes de les qüestions que es van debatre en aquest ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la Unió Europea’.

L’exposició ‘#dretscompartits’, que es va inaugurar el 9 de maig a Barcelona coincidint amb el dia d’Europa, forma part dels actes de commemoració aquest 2013 de l’Any Europeu dels Ciutadans. Fins al 30 d’agost, es podrà visitar al Consell Comarcal de la Garrotxa.

Deixa un comentari