La pròrroga dels pressupostos de la Generalitat impedeix equipar el nou hospital d’Olot aquest 2013

hospital_olot_nou

hospital_olot_nouAmb l’anunci de la Generalitat que prorroga els pressupostos per aquest 2013 posa en dubte que el nou hospital d’Olot i de la Garrotxa es pugui obrir amb el termini previst. Es necessiten onze milions d’euros per fer el trasllat i, ara per ara, no hi ha els diners per fer-lo.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Han passat poc més de quinze dies des que l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, feia unes declaracions sobre el projecte per equipar el nou centre hospitalari i on es mostra esperançat que la Generalitat aprovaria el pressupost per fer-ho possible. Va ser durant la primera visita a l’interior del nou centre hospitalari i on va convocar el nou patronat. Ja llavors explicava que l’objectiu d’aquella acció era pressionat la Generalitat perquè desencallés el projecte hospitalari. La pressió que l’alcalde va voler fer amb aquella visita ha servit de ben poc, almenys ara per ara. L’anunci del Govern català de prorrogar els pressupostos d’aquest 2013, al no poder acceptar el límit de dèficit que imposa Madrid, tanca la porta al pressupost per equipar el nou hospital. Per poder fer el trasllat es necessiten uns onze milions d’euros, una quantitat de diners que depèn totalment de l’aportació de la Generalitat.

Mentrestant el nou hospital, ja construït, espera pacientment que s’ocupi. Els únics treballadors que hi ha són els del personal de seguretat. Són les úniques persones que ocupen els 25 mil metres quadrats d’aquest nou equipament, que vol ser la joia de la corona de la Garrotxa. A menys que canviïn molt les coses, haurà d’esperar, com a mínim, fins l’any vinent.