El turisme jueu ja iguala el francès al capdavant dels turistes que visiten Besalú

besalu_jueva

besalu_juevaLa recuperació de l’empremta sefardita de Besalú, que ha tingut un cost aproximat de 300.000 euros, ha fet que en els darrers anys hagi crescut el turisme jueu; però complaure aquest sector és complicat perquè els jueus posen les coses difícils als qui viuen del turisme a Besalú.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Fa segles que Besalú disposa d’un important patrimoni jueu, però és en els darrers anys que s’ha posat en valor aquest actiu, gràcies a la inversió que s’ha fet en rehabilitar espais com la Miqvé o la Sinagoga, els més ben conservats de tota la península ibèrica.

L’objectiu de les inversions era aconseguir atraure turisme jueu a la vila. L’Ajuntament de Besalú s’ha bolcat a aquest objectiu, i ha treballat per entrar en diverses xarxes com l’anomenada ‘Camins de Sefarad’ de la Red de Juderías de España. Això ha fet que creixi el nombre de visitants jueus, fins a convertir-se en el segment turístic més nombrós dels que visita Besalú, al mateix nivell que els turistes procedents de França.

Aquest determinat grup de turistes, però, no és el més desitjat pels comerciants besaluencs. Els botiguers argumenten que són els més difícils de tractar, els que gasten menys i els que són menys simpàtics en el tracte personal. Tot i aquestes peculiaritats, l’Ajuntament considera que el turisme jueu és beneficiós perquè ajuda a difondre la marca ‘Besalú’ per tot el món, atraient nous visitants.