Comencen les obres de rehabilitació de la rectoria de Sant Aniol d’Aguja

rehabilitacio_sant_aniol

rehabilitacio_sant_aniolLa rectoria de Sant Aniol d’Aguja està a punt de començar una nova etapa. Després de 30 d’anys d’estar tancada per ruïna, els Amics de Sant Aniol d’Aguja –el Centre Excursionista de Banyoles, que és el propietari de l’immoble, i les associacions Terra Aspra de Montagut i Oix i Pere Alegre de Llorenç de Cerdans– han començat les obres de rehabilitació d’aquest edifici històric, un dels més populars entre els excursionistes del país.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta Es tracta dels treballs indispensables de consolidació i de reconstrucció de les parts més afectades, sobretot les cobertes. En una primera fase, es consolidaran els murs de l’edifici. Els impulsors del projecte hi volen habilitar un refugi de muntanya i, per què no, hi ha la possibilitat que s’hi ofereixin més serveis. Cal tenir en compte que és un punt estratègic del sender de gran recorregut GR 11, que connecta el cap de Creus amb Hondarribia. Amb accés des de Sadernes, és també una destinació i lloc de pas habitual d’excursionistes. Per aconseguir la rehabilitació completa de l’antiga rectoria, però, a l’entitat li calen 300.000 euros. De moment, la Diputació de Girona ja hi ha aportat un ajut a través del Consorci de l’Alta Garrotxa.