La pagesia considera els senglars com una plaga i demanen que s’allargui la temporada de cacera

BLAT_MORO_8606

BLAT_MORO_8606Els pagesos de la Garrotxa ja identifiquen el porc senglar com la primera plaga. Denuncien que les pèrdues econòmiques són constants i que l’administració no es pren el problema seriosament. Els pagesos consideren que la lluita contra el senglar hauria de ser una qüestió de país. Per al sector, la solució és molt clara: creuen que la temporada de cacera s’hauria d’allargar durant tot l’any.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

 

Ni cabirols, ni teixons, ni conills. El gran problema de l’agricultura a la Garrotxa és el porc senglar. Tot i que encara no hem arribat al setembre, les afectacions en Camps de blat de moro i de gira-sol ja són notòries a la comarca. Així es mostrava ahir a la tarda un punt d’un camp de blat de la Vall d’en Bas. Darrerament, la cria dels senglars s’ha descontrolat després de mesclar-se amb altres tipus de races porcines. Els pagesos denuncien que les pèrdues econòmiques per al sector són constants i identifiquen el senglar com la plaga número ú del sector.

El malbaratament del blat de moro afecta de manera important la seva comercialització. Però encara existeix una pèrdua més important, impossible de quantificar. El sector creu que les administracions haurien de prendre’s el problema com una qüestió de país. Els camps se’n ressenten cada cop més de la presència del senglar. Els agricultors reclamen que l’administració es prengui la problemàtica de forma seriosa i permeti de fer baixar la població.