Alerta per la possibilitat de fortes pluges aquest cap de setmana

olot_agost_pluja

olot_agost_plujaLa Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la Prealerta del pla INUNCAT per pluges intenses durant el cap de setmana. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de dissabte al migdia-tarda, les tempestes poden escampar-se a tot el terç est de Catalunya, afectant les comarques del Pirineu, d’interior, del prelitoral i litoral de Girona i Barcelona. A la tarda-vespre, poden afectar el litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. La previsió és que pugui ploure de forma intensa fins diumenge al matí. 

Fes clic aqui per veure la previsió del temps a l’OTV a la carta

Segons Meteolot l’arribada d’un front alimentat per l’entrada d’aire més fred provocarà una situació de notable inestabilitat a tota la comarca. A partir de dissabte al migdia les nuvolades es trobaran amb les condicions necessàries per créixer i formar tempestes que podrien ser de caràcter fort o molt fort. Compte, doncs, amb la possibilitat de pluja intensa acompanyada de forts vents i localment també de calamarsa i pedra. De cara a diumenge es preveu la mateixa tònica, amb inestabilitat i possibilitat d’algun ruixat de matinada i també a la tarda. El més destacat serà el descens de la temperatura que ens portarà un ambient molt més suau. Es va confirmant també que per la setmana vinent esperem un temps típic del mes d’agost. Amb matins tranquils i creixement de nuvolades a la tarda que podran descarregar alguns ruixats i tempestes. Les temperatures es recuperaran una miqueta a partir de dimarts però ja no pujaran fins els valors d’aquests últims dies pel que l’ambient ja serà molt més agradable.