Aquest dijous s’ha forjat la campana ‘Llibertat’ i ja està a punt per repicar

campana_llibertat

campana_llibertatLa campanya Llibertat ja s’ha forjat i està a punt per repicar. Aquest dijous la foneria Rifer de Riudellots de la Selva ha acollit un moment especial i emotiu al mateix temps. La fosa s’ha fet seguint la tradició, a les dotze del migdia, l’hora de l’Àngelus. A l’acte hi ha participat la coordinadora i els integrants de l’Assembla Nacional Catalana a la Garrotxa, la presdienta de l’ANC, Carme Forcadell, el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència i alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas així com diversos alcaldes de la Garrotxa i el vicepresident del Consell Comarcal, Josep Berga. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Aquesta acció ha estat possible gràcies a l’apadrinament de persones, entitats, empreses i administracions que han fet els seus donatius a través d’internet, el que ha permès recollir 2.900 euros i més de 180 mecenes ja han entrat a la llista de persones que tindran gravat el seu nom al jou de la campana. El projecte està obert fins el 16 de setembre, data en la qual l’organització haurà recollit els 6.500 euros que són necessaris per pagar la campana. 

La presentació en societat de la campana Llibertat i el repic s’ha previst pel dia 5 d’octubre com a cloenda de les activitats del ‘4 barres i 1 estrella’ que està preparant l’ANC Garrotxa. La campanya arribarà a Olot en cercavila, des del Firalet fins a la Plaça Major, amb un espectacle que ja està preparant el grup Pim, Pam, Pum, Foc. El repic el farà en Xevi Pallàs, un músic olotí amb una reconeguda trajectòria i que, precisament, ha estudiat durant molts anys les campanes de les nostres contrades. 

Pels curiosos, la campana té 64 centímetres de diàmetre i pesa 150 quilos.

Deixa un comentari