Les Tures d’Olot demanen a l’alcalde poder fer el pregó de les festes del Tura de l’any vinent

Tures_2013

Tures_2013

Les Tures d’Olot han demanat a l’alcalde de la ciutat poder fer el pregó de les properes Festes del Tura. La petició l’han fet aquesta nit durant el ja tradicional sopar de dones, noies i nenes que es diuen Tura i que s’ha celebrat al restaurant La Quinta Justa. El batlle ha reconegut que les Tures “són un patrimoni de la ciutat i que tard o d’hora sortiran al balcó per fer el pregó”.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Una de les dones que es diuen Tura, i de cognom Noguereda, ha demanat públicament a l’alcalde que “l’any vinent les Tures puguin fer el pregó de les festes”. Josep Maria Corominas, que ha visitat el grup abans del sopar, ha reconegut que “des d’aquest moment ja estan apuntades a la llista i tenen moltes opcions perquè puguin tenir aquest protagonisme” tot i reconèixer que aquesta decisió depèn de la comissió de festes i de l’equip de govern “que ha de valorar-ho en el moment que toqui.

Enguany s’han apuntat al sopar trenta-una Tures, una de les quals només té cinc mesos. En aquest sentit, les Tures han fet una crida a la societat olotina perquè mantingui aquest nom als futurs fills, per seguir la tradició de posar el mateix nom que la patrona de la ciutat.

Deixa un comentari