Els nedadors Àlex Vera i Núria Ciuró es converteixen en els protagonistes de la 60a travessia Tossols Basil

tossols_basil

tossols_basilLa natació olotina va tornar ahir als seus orígens, el riu Fluvià, per disputar la Travessia Tossols Basil. En la seixantena edició d’aquesta prova del Club Natació Olot hi han competit més de 120 nedadors i nedadores. Àlex Vera i Núria Ciuró han estat els vencedors en la distància clàssica de la travessia.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La Travessia Tossols Basil és de gran importància per a la història del Club Natació Olot (CNO), perquè en les seves arrels hi ha els fonaments que van establir la natació a la ciutat. Les penyes que anaven a nedar al riu Fluvià van constituir posteriorment el CNO, i van generar l’afició per aquest esport a la Garrotxa. Fins i tot, la Tossols Basil és més antiga que el mateix club, i ahir va celebrar la seva seixantena edició amb més de 120 nedadors i nedadores. Es tracta d’una xifra inferior a edicions passades tot i que les condicions meteorològiques que es van viure eren perfectes per la disputa de la prova. La davallada s’addueix a la coincidència amb altres travessies celebrades al litoral català, i que el temps dels darrers dies han provocat que l’aigua fos molt freda, rondant els 17 graus.

Pel que fa a la part competitiva, Àlex Vera es va proclamar vencedor de la distància clàssica. El nedador del Club San José de València va fer els 800 metres (amb un temps de 9 minuts i 3 segons). Darrere seu van entrar Gerard Reixach, del CN Barcelona (9’05”), i Toni Garcia, del CN Castellfollit (9’08”). En categoria femenina, Núria Ciuró, del CN Sant Andreu, va arribar en primera posició (9’17”), seguida d’Anna Diago, del CN Mediterrani (9’24”), i Lídia Huete, del CNO (9’37”). En la llarga distància, va tornar a guanyar Àlex Vera (19’02”), acompanyat al podi de Jordi Fortes (19’06”) i l’olotí Aleix Domènech (19’09”). En l’apartat femení, Marina Sànchez va ser la primera (19’13”), seguida de Núria Ciuró (19’21”) i Lídia Huete (19’24”).