La colla banyolina Claror de Goges guanya el 73è Concurs de colles sardanistes d’Olot

COLLES_SARDANISTES

COLLES_SARDANISTESJust abans de les Festes del Tura, Olot acull el concurs de colles sardanistes. Tretze colles sardanistes, tres d’elles olotines, van participar dissabte en aquesta competició, que compta amb una llarga tradició a la ciutat: enguany s’ha arribat a la 73a edició del concurs d’Olot. La colla banyolina Claror de Goges va ser la guanyadora en categoria gran.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Fa 73 anys, just després de la Guerra Civil, Olot va començar a organitzar el concurs de colles sardanistes, un dels més antics de tot Catalunya. El d’aquest 2013 va tenir lloc el passat dissabte, amb la participació de tretze colles vingudes de Banyoles, Cassà de la Selva, Figueres o Santpedor, a més de tres grups olotins: Cors Joves, Dolça Garrotxa i Mainada de Flor de Fajol. L’Agrupació Sardanista d’Olot va escollir la Plaça de Braus per a celebrar-hi el concurs, perquè les grades ajuden a veure millor el conjunt de participants.

El concurs d’Olot computa pel Campionat de colles sardanistes de la província de Girona. A Olot, la victòria en categoria gran se al va endur Claror de Goges de Banyoles, per davant de l’actual líder del campionat, la colla Mans Amigues de Cassà de la Selva. La olotina Cors Joves va quedar tercera a la classificació, i va ser l’única en resoldre la revessa, on s’ha d’endevinar el tiratge de la sardana. Dolça Garrotxa va quedar primera de les colles lliures participants a la competició.

x