L’escola La Bòbila de les Preses començarà el curs amb normalitat

escola_preses_desencallada

escola_preses_desencalladaI mentre una obra es manté paralitzada, a la Garrotxa se n’ha desencallat una altra. Finalment, els Serveis Territorials d’Ensenyament ha signat l’acta d’ocupació de tot l’edifici de l’escola la Bòbila de les Preses. El proper curs, els alumnes podran ocupar la planta superior del centre, així com el gimnàs. El pares, satisfets, deixaran de banda la protesta i portaran els seus fills el primer dia de classe, i el curs podrà començar amb total normalitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La finalització de l’obra de l’Escola La Bòbila de les Preses s’havia anat endarrerint durant el curs 2012-13, i dimarts a la nit l’AMPA del centre va convocar assemblea general de pares i mares a fi de posicionar-se davant l’eventualitat que no es pogués ocupar, encara, totalment, durant el curs 2013-14. La planta superior de l’edifici i el gimnàs encara no s’havien entregat per a l’ús del centre després d’un curs en funcionament. Els pares dels alumnes estaven decidits a bo portar els seus fills el primer dia de classe com a protesta. A la reunió hi va participar l’alcalde de les Preses, Pere Vila, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, i la subdirectora general de Construccions Escolars i Manteniment del Departament d’Ensenyament, Núria Ivern, a més de representants de l’empresa Infraestructures SA. Durant la trobada, es va comunicar que s’havia signat l’acta d’ocupació de tot l’edifici, i es van donar detalls de la finalització d’alguns arranjaments i acabats menors que cal fer, com la posada en marxa de la caldera, els revestiments d’alumini i algun repàs de pintura. Tanmateix, des de la Generalitat es van explicar les circumstàncies que havien retardat el lliurament definitiu de l’obra. Al final de la trobada, els pares i mares van manifestar la seva satisfacció per l’acabament de l’escola. El proper 12 de setembre, l’escola iniciarà el curs amb tres grups d’Educació Infantil i 6 grups d’Educació Primària, amb un total de 165 alumnes i una plantilla de 14 mestres.