Els bars amb barra al carrer per Festes del Tura obriran els seus lavabos a tothom

lavabos_festes

lavabos_festesAquest any, hi haurà més lavabos per Festes del Tura. És una de les novetats del dispositiu especial dissenyat per aquests dies, sorgida arran de la proposta d’un veí. L’ampliació és possible perquè els bars amb barra al carrer obriran els lavabos del seu establiment a tothom qui tingui necessitat d’anar-hi. A canvi, els bars tindran avantatges pel que fa al pagament de la taxa d’ocupació de la via pública.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

Una de les transformacions que pateix Olot per Festes del Tura és la de l’olor dels seus carrers; o més ben dit, la pudor de la seva via pública. Tot per culpa de l’incivisme dels que orinen fora dels punts habilitats. Aquest any, i a proposta d’un veí, l’Ajuntament vol deixar sense arguments als que fan les seves necessitats fora de lloc, i amplia la xarxa de lavabos del centre; tot gràcies als bars amb barra al carrer durant les festes, perquè tothom podrà anar als seus serveis.

 

Per tal que els ciutadans coneguin els bars on es pot orinar als seus lavabos, s’ha creat una iconografia especial per a la ocasió, on el gegant i gegantessa necessiten desesperadament un lloc on fer pipí. El cartell també té la inscripció ‘Serveis oberts a tothom’. Gairebé tots els establiments amb barra al carrer s’han adherit a aquesta campanya; a canvi, l’Ajuntament els compensarà les molèsties amb una bonificació sobre la taxa d’ocupació a la via pública 

El dispositiu especial dissenyat per a aquests dies té set espais previstos on es distribuiran els lavabos temporals, a més dels que aportaran els bars. Molts d’ells estan situats a l’entorn del Firal i el Firalet, així com a la plaça Major, la plaça Campdenmàs, la plaça Pia Almoina o el passeig de la Muralla.