Els Xerrics d’Olot mostren les seves habilitats a Sant Esteve

Castells_a_Sant_Esteve

Castells_a_Sant_EsteveEls castells humans segueixen prenent importància a Olot. Just després de descarregar l’històric 4 de 7 en la diada castellera de les Festes del Tura, ahir a la nit la Colla Xerrics es va proposar fer altres castells d’igual o més dificultat davant l’església de Sant Esteve.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Ja han passat els tres primers dies de les Festes del Tura i, tot i que la pluja segueix amenaçant alguns dels espectacles previstos, la majoria segueixen dempeus. Aquest és el cas de la pujada de les escales de Sant Esteve amb un castell dels Xerrics.

Just després de l’Encierro dels Marrans, prèviament aplaçat per la pluja, Sant Esteve és ocupada per la colla castellera Xerrics d’Olot. El motiu, realitzar quatre castells diferents: un pilar de 4 caminat, un altre pilar de 4 a les escales de l’església, un 3 de 6 i, per acabar, un pilar de 4 saludant per acomiadar l’espectacle. Tot ells realitzats amb gran destresa, tret del primer. Qualsevol petit desequilibri pot provocar el trencament del castell.

La colla, formada amb prop de 150 castellers, ja fa 11 anys de la seva creació. Per la seva rellevància i tradició a Olot, i també per l’elevat grau de dificultat dels castells, la colla reivindica poder ocupar un lloc més important en l’escena cultural de la ciutat, i més després d’assolir aquest any els primers 3 de 7 i el primer 4 de 7 fa dos dies en la tradicional diada castellera de les Festes del Tura. Com estava previst, els castellers finalitzen la nit amb una ofrena floral a la verge del Tura.