Les espelmes del ball de Gegants aguanten enceses sota la pluja però el ruixat acaba cancel·lant la marxa de torxes

fdt_ball_espelmes

fdt_ball_espelmes

Les festes del Tura han tingut un final passat per aigua, però el mal temps no ha deslluït un dels actes més emotius: el ball de les espelmes. El que sí que ha impedit la pluja intensa és la celebració de la marxa de torxes, que es trasllada al proper 5 d’octubre.

Fes clic aquí per veure el ball amb espelmes a l’OTV a la carta

Fes clic aquí per veure la notícia sobre la pluja d’aquest dimarts

L’aigua ha insistit en convertir-se en la protagonista de les festes del Tura 2013. Durant el dia les precipitacions ja han anul·lat diverses activitats, però avançada la tarda la pluja es prenia un descans. La treva ha empès els olotins a sortir de les seves cases per gaudir dels últims instants de les festes -que reservava moments com la sardana Adéu Vila d’Olot, el ball d’espelmes i la marxa de torxes-. Malauradament, l’aigua ha tornat a caure de nou, i en l’última sortida de la faràndula olotina d’aquest any, pretenent apagar el foc encès de les espelmes que en aquest moment omplien la plaça Major. Lluny d’arrugar-se sota la pluja, els Gegants s’han fet més imponents, convertint-se així en els autèntics protagonistes de la nit al seguir ballant els compassos de la cobla la Principal d’Olot. La resta de la faràndula olotina també s’ha mullat per les festes, convertint l’aigua en una simple coincidència.

Les festes del Tura, però, s’han donat per finalitzades en aquest punt, amb els Gegants tornant a corre-cuita a l’Hospici. La pluja ja havia deixat 27 litres per metre quadrat a Olot, i el ruixat ha provocat la suspensió de la marxa de torxes mentre els olotins s’afanyaven a resguardar-se. La marxa d’Òmnium s’ha posposat fins el proper 5 d’octubre, dia de la festa ‘4 barres i una estrella’ d’ANC Garrotxa.