Els professors adverteixen de la possibilitat de noves retallades

inici_curs_olot

inici_curs_olotDe tots els nens que han començat l’escola a la Garrotxa, 3.100 ho han fet a Olot. El professorat afirma que la preparació del nou curs no ha estat la idònia, a causa de la inscripció de nous alumnes d’última hora i el retard amb les assignacions de professors per a cada centre.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

Eren tres quarts de nou del matí quan a l’Escola Malagrida arribava el gruix important d’alumnes, per tal de començar el curs escolar 2013/2014. Era l’hora del retrobament, de les abraçades, de xerrar sobre què han fet durant les vacances o per les festes del Tura.

Al Malagrida, gairebé 400 nens inicien un curs que no s’ha pogut preparar tal i com pertocaria. En aquests darrers dies hi ha moviment d’alumnes a les diferents escoles d’Olot a causa de les matriculacions de nous estudiants a última hora. A més, també falta cobrir les vacants de professors per oferir un curs escolar amb garanties. Aquesta és una necessitat generada per culpa de les retallades en educació, que han aprimat la plantilla de mestres, i tot indica que els ajustos continuaran aquest curs: el Departament ja ha avisat als claustres de la possibilitat que arribin noves reduccions en els pressupostos.

A més dels alumnes d’infantil i primària, a les escoles concertades també s’hi han apropat els estudiants de secundària. A partir de demà, tots els instituts d’Olot arrencaran el curs de forma oficial.