Mas qualifica “d’èxit aclaparador” la Via Catalana i insisteix a l’Estat que “ja és hora” que escolti el poble català

Via_Catalana_ArturMas

Via_Catalana_ArturMasACN.- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat “d’èxit aclaparador” la Via Catalana que s’ha celebrat aquesta Diada i considera que Catalunya ha ensenyat les seves “millors cartes al món sencer”. “Hem donat una autèntica lliçó del nostres millors valors”, ha dit Mas en un acte a Ripoll, on ha reiterat el seu compromís que els ciutadans seran cridats a les urnes el 2014 “per poder decidir lliurement, pacíficament i democràticament el seu futur”. Un cop celebrada la Via Catalana, Mas ha insistit en enviar un missatge a l’Estat: “Ja és hora que les autoritats de l’estat espanyol, avui en democràcia, escoltin la veu del poble de Catalunya i respectin la seva voluntat de decidir el seu futur”.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

En la seva participació als actes de la Diada que s’han organitzat a Ripoll, municipi que enguany és Capital de la Cultura Catalana, Mas ha assenyalat que en la mobilització de la Via Catalana hi ha hagut, fins i tot, “més gent que en la manifestació de l’any anterior” i això demostra “que la capacitat de mobilització és extraordinària”. “Avui ens hem pogut exhibir davant del món amb tota la nostra força. La força de la mobilització democràtica i pacífica”, ha expressat el president. 

Mas ha fet servir, en aquesta ocasió, una metàfora botànica per descriure el procés que viu Catalunya i ha manifestat que “avui, a Ripoll, em sento enllaçant les arrels de l’arbre del Comte Guifré amb les branques més florides que avui s’han deixat notar en els carreres i viles de Catalunya”. “És evident que en 1.100 anys han caigut algunes branques, fins i tot han mort, però l’arbre segueix més viu que mai i és capaç de donar noves florides i branques que estan més a prop del somni de la llibertat perduda ara fa 300 anys, però de la llibertat conquerida en aquests propers”. 

Durant el seu discurs davant de centenars de persones al Monestir de Ripoll, el president de la Generalitat ha volgut reiterar el seu compromís que els ciutadans seran cridats a les urnes el 2014 per “poder decidir lliurement, pacíficament i democràticament el seu futur”. En aquest sentit, Mas ha manifestat que “davant de l’actitud cívica, de joia i constructiva de la ciutadania, ja és hora que les autoritats de l’estat espanyol escoltin la veu del poble de Catalunya i respectin la seva voluntat de decidir el seu futur com a país i com a nació”. “No sabem fins a quin punt seran capaços d’escoltar, però la força d’un poble en marxa és la força que sempre va endavant”, ha reiterat Mas. 

Condemna de l’agressió a Madrid

El cap de l’executiu ha lamentat els fets ocorreguts aquest dimecres al vespre a la delegació de la Generalitat a Madrid assegurant que “desgraciadament uns pocs brètols han entrat violentament amb gasos i han interromput l’acte”. Amb tot, Mas ha remarcat que “que uns pocs brètols es comportin així és el millor contrast davant d’un poble català que avui s’ha exhibit amb aquest civisme, educació, respecte, joia i patriotisme”. “Hem donat una autèntica lliçó dels millors valors. Valors empeltats en les arrels més profundes i que són els que avui hem exhibit davant del país, de l’Estat i del món”, ha puntualitzat Mas.

 

Deixa un comentari