Els instituts garrotxins tornen a obrir les portes als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

Instituts_primer_dia

Instituts_primer_diaEls joves alumnes de la Garrotxa comencen a mentalitzar-se que l’estiu ha acabat i és hora de tornar a l’estudi. Avui és el primer dia escolar i els instituts de la comarca han decidit fer unes xerrades de presentació pels alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius. Els directors dels centres esperen que la qualitat de l’educació no baixi, com ho han fet els ajuts econòmics pels instituts públics.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els instituts garrotxins tornen a obrir les seves portes, avui divendres, als seus futurs alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius. Són 2.869 en total.

Segons expliquen els directors dels centres entrevistats, s’inicia un curs escolar amb pràcticament el mateix nombre d’alumnes que els anys anteriors però el professorat ha canviat. Alguns educadors s’han vist acomiadats per culpa de la falta d’ajuts econòmics per part de l’administració pública, fet que els instituts han de combatre per seguir oferint la mateixa qualitat en l’educació dels seus alumnes.

És el primer dia d’institut després de les vacances d’estiu i pels alumnes suposa una nova etapa escolar, ja que comencen uns estudis diferents als que estaven acostumats. Però, per alguns d’ells l’institut també implica el canvi de centre escolar, professorat i, fins i tot, d’amistats. Per això, els instituts consideren que és important reunir-los a la sala d’actes per fer una petita presentació del curs.

x