La Batalla de les Flors se celebra passades les Festes del Tura i manté l’èxit dels anys anteriors

batallaflors2013_flordefajol

batallaflors2013_flordefajolLa Batalla de les Flors, el concurs de carrosses dins la programació de les Festes del Tura d’Olot, finalment s’ha celebrat el dissabte, després de ser aplaçada per la pluja. L’espectacle no s’ha vist perjudicat pel canvi de dia i ha comptat amb el mateix nombre de carrosses i espectadors que s’esperava. L’Associació Cultural i Sardanista Flor de fajol ha guanyat el concurs d’enguany.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Aquesta vegada el temps no ha estat un impediment per la celebració de la Batalla de les Flors 2013, el concurs de carrosses organitzat pel Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot. L’esdeveniment, que s’emmarca dins la programació d’activitats de les Festes del Tura, s’havia aplaçat per la pluja, fet que podia perjudicar la seva participació.

Com cada any, els temes que han inspirat les carrosses han estat ben diversos, des del fons marí fins la ciutat de Londres, passant per la faràndula d’Olot. Les carrosses guanyadores van ser, en primer lloc, l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol; en segon lloc, la Penya Carnavàlia de la Garrotxa; en la tercera posició, la Penya Embalats de Sant Miquel d’Olot; en el quart lloc, els Marxosos de Santa Pau, i, per últim, ocupant la cinquena posició, la Gresca d’Olot i Sant Joan les Fonts.

La novetat de la batalla d’aquest any ha estat la incorporació d’una nova carrossa, la de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Olot. Tot i així, segons explica el CIT, vuit carrosses participants no són suficients.

L’any vinent, el CIT ha proposat a l’Ajuntament d’Olot recuperar el recorregut original de les carrosses, el que rodejava la plaça Clarà, ara que les plantacions del voltant ja han arrelat i no es poden malmetre.