L’Ajuntament d’Olot fomenta la cooperació del sector agroalimentari per evitar la deslocalització

ESTUDI_AGROALIMENTARI_7389L’Ajuntament d’Olot fomenta la col·laboració entre empreses del sector agroalimentari per evitar la seva deslocalització i manetenir els 4.000 llocs de treball que el sector està generant encara actualment a la Garrotxa. L’Àrea d’Empresa i Ocupació del consistori ha organitzat avui una jornada on ha acostat als empresaris propostes cooperatives que els ajudin a millorar la seva competitivitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El sector agroalimentari de la Garrotxa està representat per un mínim de 200 empreses. Dónen feina a 4 mil treballadors de forma directa, i facturen un globar de 830 milions d’euros a l’any. Per evitar que les empreses agroalimentàries de la comarca deslocalitzin la seva producció i deixin de donar feina a milers de persones, l’Ajuntament d’Olot ha encarregat un anàlisi del sector a l’empresa Cluster Development, que fa un any ja va fer una radiografia del global d’empreses que hi ha a la Garrotxa. Les conclusions d’aquest anàlisi centrat en el sector agroalimentari s’han presentat aquest matí a l’IMPC d’Olot.

L’anàlisi presentat per Cluster Development ha conclòs amb algunes propostes d’àrees on encara cal que les empreses agroalimentàries de la Garrotxa segueixin treballant. Segons l’empresa encarregada de l’estudi, cal seguir trobant fórmules per destacar el valor afegit del producte. També es fa necessari que la venda de proximitat trenqui fronteres de venda i explori mercats de fora de les comarques de Girona, però propers, com l’àrea metropilitana de Barcelona o França. I, el més important, l’anàlisi conclou que cal seguir trobant punts de col·laboració entre empreses per esdevenir més competitives.

40 de les més de 200 empreses del sector agroalimentaris han acudit avui a la crida de l’Ajuntament. En general, les empreses del sector es veuen predisposades a establir sinèrgies cooperatives que puguin ajudar a millorar la seva competitivitat.

Deixa un comentari