La Generalitat desautoritzarà la fractura hidràulica a Catalunya

Felip_Puig_fracking_4333

Felip_Puig_fracking_4333El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat que el Govern impulsarà una modificació normativa, probablement a través de la Llei d’urbanisme, perquè la tècnica del ‘fracking’ “no sigui autoritzable” a Catalunya. Puig ho ha dit durant la presentació de les conclusions de l’Informe del grup de treball sobre l’extracció d’hidrocarburs per fractura hidràulica que havia encarregat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El conseller també ha avançat que enviaran un escrit oficial al Ministeri d’Indústria per demanar-li que “no autoritzi les sol·licituds que té en curs”, que afecten una part del territori català i també l’Aragó. Puig ha lamentat la “feblesa competencial” del Govern en el camp energètic.

La plataforma Riudaura Junts contra el fracking s’ha manifestat satisfeta per les conclusions de la Comissió d’Estudi i la decisió del Govern català, tot i que han manifestar que cal seguir alerta. La plataforma segueix amb la tasca de sensibilització sobre la nocivitat de la tècnica del fracking. Fa poc han estat al Parlament Europeu i preparen una jornada a Olot.

x