L’atur juvenil baixa a Olot gairebé un 2,5% des del desembre de l’any passat

ATUR_JUVENIL_5429

ATUR_JUVENIL_5429L’Atur juvenil a Olot ha baixat en gairebé un 2,5 en els últims cinc mesos. A banda de la contractació temporal dels mesos d’estiu, l’Ajuntament d’Olot atribueix la davallada a les polítiques actives d’ocupació que es porten a terme des del Mas les Mates. El consistori ofereix als joves aturats sectors on existeix una demanda real, i les empreses confien cada cop més en aquest servei per fer noves contractacions.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Actualment, més de 3.500 persones es troben a l’atur a la Garrotxa. L’atur a la comarca és del 13,40%. A Olot, més de 2.300 persones no troben feina. Gairebé un 9% dels olotins a l’atur tenen entre 16 i 24 anys. L’atur juvenil ha disminuït a la ciutat des del desembre, quan 11 de cada 100 joves no tenien feina. L’Ajuntament d’Olot atribueix aquesta davallada, en part, a les polítiques actives d’ocupació que es porten a terme des del Mas les Mates. El consistori ofereix als joves actuals sectors on existeix una demanda real. Segons el consistori, el sector on encara existeix demanda és el de serveis. Darrerament, també està creixent l’interès de les noves empreses que s’instauren a la comarca per contractar treballadors a través d’aquests programes d’inserció laboral.

Tot i la preocupació per l’atur juvenil, a Olot la franja d’edat amb més persones a l’atur és la que supera els 45 anys. L’Ajuntament d’Olot pensa ara en impulsar iniciatives per a aquest sector poblacional.

Durant els primers 8 mesos del 2013, s’han inscrit al Mas les Mates d’Olot un total de 472 persones. D’aquestes, 125 ja han trobat feina, un 40% dels quals tenen menys de 30 anys.

x