Els ajuntaments garrotxins destinaran el que reben de la taxa turística al manteniment de la Xarxa de Senders Itinerànnia

Allotjaments_taxa_3365

Allotjaments_taxa_3365El sector turístic confirma que no s’ha perdut ocupació amb l’aplicació de la taxa turística. Aposten perquè el recaptat s’inverteixi en projectes estratègics i conjunts per al territori. El que reben els ajuntaments garrotxins anirà destinat aquest any al manteniment de la Xarxa de Senders Itinerànnia.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Les preocupacions i els dubtes del principi s’han esvaït. El sector turístic de la Garrotxa constata que la taxa turística no ha fet perdre ocupació als allotjaments. Dimecres, els responsables d’allotjaments turístics de l’Associació d’Hostalatge la Garrotxa es reunien per valorar, entre d’altres qüestions, l’aplicació de la taxa, després de gairebé un any de la seva posada en vigència. L’associació valora de forma positiva diferents aspectes de l’impost.

El sector turístic celebra la decisió de revertir els beneficis de la taxa en projectes turístics que beneficiïn el territori de manera conjunta, i que sigui la Generalitat qui coordini el destí d’aquests fons. Un 70% del recaptat per la taxa anirà destinats a projectes turístics que beneficiïn el global del territori català. El 30% restant, es destina directament als ajuntaments. Esquerra Republicana de Catalunya havia arribat a proposar que el total del recaptat per la taxa turística es destinés als ajuntaments. El sector turístic ho considera un error.

Ahir al vespre al Consell Comarcal de la Garrotxa va celebrar-se el consell d’alcaldes. Els batlles de la comarca van decidir destinar el benefici de la taxa turística que gestionen els ajuntaments al manteniment de la Xarxa de Senders Itinerànnia. Turisme Garrotxa, però, no renuncia portar fins a la comarca alguna porció del 70% de la taxa recaptat per a tot Catalunya. És per això que presenten dos projectes de promoció turística, amb la intenció que siguin valorats per la Generalitat. Un d’ells és el programa CulTour, per promocionar el patrimoni cultural de la Garrotxa. L’altre és un projecte per a la creació de productes ecoturístics, és a dir, que siguin sostenibles amb el territori.