La vespa asiàtica arriba a la Garrotxa

arriba_la_vespa_5634

arriba_la_vespa_5634La vespa asiàtica ha aparegut a la Garrotxa. Els apicultors de Sant Privat han estat els primers a localitzar-ne però també se n’han trobat a les Preses. Es tracta d’una espècie invasora, provinent de la Xina, tres cops més gran que l’abella tradicional comuna.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

No és agressiva però les seves picades poden ser molt doloroses. El departament d’Agricultura, la Unió de Pagesos i el sector apícola gironí s’han unit per combatre-la. El procediment que seguiran serà la localització i eliminació dels nius abans que la espècie hiverni i s’instal·li del tot a la comarca. Els punts on es pot trobar la vespa són les branques altes dels arbres, sobretot als colls de muntanya fronterers i al costat d’explotacions apícoles.