“La llei Wert promou la desaparició del català”, afirma Jaume Cela a la xerrada “De més Werts en maduren”

De_ms_Werts_en_maduren

De_ms_Werts_en_maduren“De més Werts en maduren”. Així es titulava la xerrada del dissabte a la tarda a l’Orfeó Popular Olotí, impulsada per l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa (Idesga). Jaume Cela, director del CEIP Escola de Bellaterra, va ser el conferenciant convidat a analitzar de quina manera afecta la “llei Wert” al sistema educatiu català. Segons el seu parer, promou la desaparició de la llengua catalana.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La polèmica entorn la llei d’ensenyament promoguda pel ministre d’Educació, Cultura i Esport José Ignacio Wert ha esclatat a la Garrotxa ara més que mai. I així ho demostra l’última concentració de mestres de la comarca el divendres a la tarda per convocar una vaga. L’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa (Idesga), conjuntament amb el Col·lectiu de Mestres de la comarca, va organitzar la xerrada titulada “De més Werts en maduren” a càrrec de Jaume Cela, pedagog i director del CEIP Escola de Bellaterra. L’acte va tenir lloc a l’Orfeó Popular Olotí el dissabte a la tarda. L’objectiu era analitzar críticament la darrera proposta de reforma de la llei d’ensenyament, coneguda com a “llei Wert”, actualment en tràmit parlamentari.

Cela va fer servir el col·loqui per recalcar el rerefons de la llei del ministre, fer desaparèixer el català no només dins l’àmbit educatiu. Entre el públic es trobaven sobretot professionals dedicats a la docència a la comarca i altres interessats en el tema.

 

 

 

 

Deixa un comentari