La Plataforma Aturem el Fracking vol que la fractura hidràulica es prohibeixi a tota la Unió Europea

ASSEMBLEA_fracking_3838

ASSEMBLEA_fracking_3838Una vintena de membres de les diverses entitats que conformen la Plataforma Aturem el Fracking de Catalunya s’han reunit aquest dissabte a Riudaura en assemblea per enfocar els propers mesos. En primer lloc, han celebrat la decisió del Govern de “no autoritzar” prospeccions al territori però estan “preocupats” perquè el govern espanyol continua apostant per aquest model. Per això, treballen colze a colze amb altres entitats d’arreu d’Europa perquè aconseguir que la Comissió Europea prohibeixi el ‘fracking’.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Assemblea d’entitats adherides a la Plataforma Aturem el Fracking ha finalitzat amb un dinar al restaurant de la piscina municipal d’Olot. L’entitat ha celebrat la decisió del Govern de no “autoritzar” més prospeccions amb aquest sistema al territori català però estan “preocupats” perquè el govern espanyol continua apostant per aquest model. La plataforma s’ha posat en contacte amb altres entitats ecologistes i en contra del fracking d’arreu d’Europa per intentar que la Unió Europea pugui aturar aquesta mena de prospeccions. 

A nivell català, l’assemblea també està en contacte amb tota mena d’associacions per crear una xarxa, un ‘lobby’ de pressió, perquè les administracions promocionin les energies renovables en comptes de sistemes com el fracking. La primera reunió de la xarxa es farà el proper 5 d’octubre a Girona.

Durant l’asemblea també es va avançar que la plataforma participarà en el proper ‘Global Anti-Fracking Day’, el 19 d’octubre. Des de l’entitat, han assegurat que sortiran al carrer per fer sentir la seva veu. La plataforma també ha donat a conèixer que estan treballant per crear un nou sistema de multireferèndums perquè la ciutadania pugui votar sobre qüestions diverses i iniciatives legislatives populars com la de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que l’Estat va tombar.