Quim Domene reconverteix objectes industrials en art a la mostra ‘Ex Machina’

ex_machina

ex_machinaEls objectes quotidians també poden ser artístics. Ens ho demostra Quim Domene, que aquests dies exposa ‘Ex Machina’ a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, fins el 15 de desembre. Domene ha agafat diferents materials de sis fàbriques tancades d’Olot i les ha convertit en obres d’art.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Trenta anys enrere, algun d’aquests objectes encara s’utilitzava com a eina en diverses fàbriques de la ciutat d’Olot. Amb el pas del temps, les indústries han anat tancant, però l’artista Quim Domene ha rescatat algunes eines per donar-los-hi un nou ús: convertir-les en obres d’art. Ara aquestes peces s’exposen, fins el 15 de desembre, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, dins la mostra ‘Ex Machina, arqueologia postindustrial d’Olot’.

A ‘Ex Machina’ hi trobem motlles, planxes originals per estampar roba, pigments o fins i tot arxivadors i documents de comptabilitat. Tot el material prové de sis factories tancades avui dia: la Cooperació Fabril, can Sacrest, can Falguera, can Sabata, Cotym i Dimosa, fàbriques que encara es mantenen en el record de molts olotins.