El Museu de la Garrotxa vol que el pintor Francesc Vayreda sigui reconegut a Europa

fRANCESC_vAYREDA_8629

fRANCESC_vAYREDA_8629Després de fer possible l’exposició més extensa del pintor olotí Francesc Vayreda, un dels més grans representants del noucentisme a Catalunya, ara el Museu de la Garrotxa es planteja fer conèixer l’obra del pintor a Europa. És per això que ha iniciat la traducció del catàleg de l’exposició a l’anglès, el francès i l’italià. Després d’Olot, la mostra serà exposada a Girona i Tarragona.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Museu de la Garrotxa vol que la figura de Francesc Vayreda sigui coneguda a Europa, el continent que el pintor olotí va recórrer buscant les avantguardes artístiques de principis del segle XX. El museu olotí traduirà a l’anglès, el francès i l’italià el catàleg de l’obra de l’artista per tal que el continent redescobreixi el seu talent. L’exposició que el Museu ha obert recentment està acompanyada de múltiples activitats contemporànies per a tot tipus de públic. Després d’Olot, l’exposició viatjarà a Girona i Tarragona. Francesc Vayreda ha estat un artista poc conegut i reconegut a la Garrotxa fins la inauguració de la mostra. Francesc Vayreda, tot i així, va desmarcar-se ràpidament de l’ombra del seu pare, va convertir-se en un dels màxims exponents del noucentisme a Catalunya, i va explorar totes les avantguardes europees de l’època. Fins a Olot va arrossegar els grans pintors de l’època per pintar els seus paisatges. Francesc Vayreda és un personatge per descobrir. L’Ajuntament d’Olot i el Museu de la Garrotxa recomanen que la seva mostra es visiti més d’una vegada, per descobrir-hi tots els seus secrets.

Deixa un comentari