Els organitzadors de la fira ‘Liberisliber’ reconeixen que neixen noves editorials que publiquen exclusivament en català

LiberisLiber2013_2

LiberisLiber2013_2El món editorial català és molt ampli i això pot provocar una falta de coneixença d’empreses, autors i publicacions. D’aquí l’origen de la fira LiberisLiber de Besalú, on s’apleguen editorials independents d’arreu de Catalunya. Aquest cap de setmana s’ha celebrat la seva quarta edició i hi ha participat al voltant de 35 editorials. Aquest 2013 la fira també ha organitzat un simposi d’editors i llibreters per compartir coneixements i experiències dins el món literari.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La fira LiberisLiber es celebra cada any a Besalú amb diferents editorials independents de tot Catalunya. Aquest any ha tingut lloc aquest cap de setmana i ha comptat amb la participació de més de 30 editorials, un nombre positiu respecte el d’altres anys. La fira es converteix en una manera de donar-les a conèixer ja que són menys presents en el món editorial tant per la seva petitesa com per la seva aposta quant a llibres menys coneguts. Però també cal destacar la importància que pren el català en les publicacions d’aquestes petites empreses llibreteres.

La novetat de la fira d’aquest any ha estat el simposi d’editors, dut a terme al restaurant Cúria Reial, a escassos metres de la plaça Sant Pere, on es trobaven les parades dels llibreters.

A més, LiberisLiber organitza cada any un concurs i en aquesta quarta edició el guanyador ha estat Voliana edicions pel llibre Viatge a l’illa dels pingüins de Bernat Gasull i Roig; i pel que fa al premi de literatura infantil, l’editorial Takatuka s’ha posat al capdavant amb La Lola vola de Wilfried von Bredow.