‘Quatre barres i una estrella’ es converteix en la festa per la independència més gran a la Garrotxa

4_barres_i_una_estrella_CAMPANA

4_barres_i_una_estrella_CAMPANA
Quatre barres i una estrella. Cinc paraules que van mobilitzar el dissabte tota la Garrotxa. Municipis sencers i entitats i associacions de tota mena van participar a la jornada, promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa. Ho van fer sortint als carrers d’Olot tot proposant activitats ben diverses. Però el motiu de tots ells era el mateix: assolir una Catalunya independent.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La Garrotxa ha demostrat en més d’una ocasió la seva voluntat de separar Catalunya d’Espanya, i més després de la seva gran participació a la cadena humana de l’Onze de Setembre. El dissabte ho va demostrar una vegada més, però a casa. A partir de les sis de la tarda, garrotxins i garrotxines, molts vestits de groc, es van repartir arreu de la capital per celebrar la festa Quatre barres i una estrella, iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa. Tant particulars com entitats de la comarca no es van voler perdre la gran festa per la independència. De fet, els carrers de la ciutat d’Olot van emplenar-se de gom a gom: 23 institucions i municipis, més de 160 entitats, associacions o empreses, i altres assemblees territorials per la independència.

La festa va iniciar-se amb una cercavila a càrrec de la faràndula de la Garrotxa i l’acompanyament musical de bandes i timbalers. Però va seguir tota la tarda amb activitats vinculades amb la independència de Catalunya, des de balls tradicionals fins un concurs de llançament de DNIs.

En la gran festa independentista tampoc hi va faltar el beure i el menjar. Per cinc euros cada tiquet, els ciutadans van poder gaudir de la mostra gastronòmica dels diferents municipis. La pluja, gran amenaça al llarg de tot el dia, no va impedir la celebració de la majoria dels actes, que es van dur a terme amb normalitat al lloc i hora que estaven previstos.