Olot fa sonar la ‘Llibertat’ a tot Catalunya

campana_ANC

campana_ANCEls mateixos garrotxins es queden sense paraules per descriure la vivència de la comarca d’aquest dissabte. La plaça Major d’Olot va esdevenir l’escenari de Quatre barres i una estrella, una gran festa multitudinària per la independència de Catalunya. Al llarg del dia, es van dur a terme diversos actes que van culminar amb l’espectacle del Naixement de la campana Llibertat, acompanyada dels clams d’independència dels garrotxins.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El que ha viscut aquest cap de setmana la plaça Major d’Olot no es tornarà a repetir a la Garrotxa. Tot i la pluja constant, aquest dissabte a la nit, garrotxins i garrotxines van sortir al carrer per cridar la independència de Catalunya. La manera de fer-ho? Com en l’antiguitat, fent sonar les campanes. O en aquest cas la campana que, batejada amb el nom de Llibertat, es va convertir en la gran protagonista de la festa Quatre barres i una estrella, organitzada per l’ Assemblea Nacional Catalana.

La campana va començar el seu recorregut davant l’Ajuntament i un cop a la plaça Major, es va anar fent camí entre el foc per arribar a l’escenari. Amb l’ajuda dels Pim Pam Pum Foc. Seguidament, l’actriu Montserrat Carulla, ferma defensora de la independència de Catalunya, va recitar uns poemes, entre els quals es trobava La campana de Sant Honorat, de Josep Maria de Segarra. I finalment, era el torn del Primer Toc per la Llibertat, a càrrec del músic Xavier Pallàs. L’acte va finalitzar amb el Cant de la Senyera i Els Segadors per part de les corals de la comarca i alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot. I uns crits d’independència que el públic no va poder resistir.

Deixa un comentari