El nou número dels Quaderns de la Revista de Girona recull la història recent de l’art olotí

Art_Oloti_Quaderns

Art_Oloti_QuadernsEl Museu de la Garrotxa d’Olot ha acollit la presentació d’una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», de la Diputació, aquesta vegada dedicada a l’activitat artística duta a terme a Olot durant els segles XIX i XX. L’obra ha estat escrita per Joan Sala i Maria Assumpció Arnau. La guia vol ser un treball de síntesi de l’activitat artística duta a terme a Olot durant els segles xix i xx, amb referències puntuals als darrers decennis del XVIII i als primers del XXI.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Maria Assumpció Arnau i Joan Sala han presentat el nou número dels “Quaderns de la Revista de Girona”, dedicat a L’art olotí en el XIX i XX, del qual són autors. El llibre, a la manera didàctica d’un manual, repassa l’activitat artística que s’ha desenvolupat a Olot des de la creació de l’escola de paisatge, en la segona meitat del XIX, fins a l’actualitat, fent atenció als Vayreda, Clarà, Blay i Berga i Boix, però també als tallers de sants, les innovacions pedagògiques, les sales d’art i les agrupacions de la postguerra com ara el Cràter d’Art, a més dels representants de l’avantguarda Jordi Curós, Leonci Quera, Isabel Banal, Carles Congost o Marcel Dalmau. Després de la presentació, i aprofitant la presència al museu de l’exposició «Francesc Vayreda. De l’impressionisme al noucentisme a Catalunya», Mariona Seguranyes, que n’ha estat la comissària, hi va fer una visita guiada.